‘To be or not to be’ volgens Fleur van Geenhuizen

KUNSTBLIJFTEENRAADSEL

fleur-van-geenhuizen-membrane-werk1 * © Fleur van Geenhuizen

Wat zie je hier precies? Dat is niet zomaar te zeggen. Is het een voorwerp dat wegzakt in mist, om vervolgens te worden verzwolgen? Of komt het juist te voorschijn om zich te openbaren? Wat is het, een steen of een oude krant? En is het wel lucht want het kan even makkelijk vloeistof zijn?

Het zijn thema’s waar Fleur van Geenhuizen mee speelt. Grenzen opzoeken om ze dan weer te laten vervagen.  Een helder beeld creëren dat toch ondefinieerbaar is. Het is boeiend is maar geeft geen antwoorden.

Feur van Geenhuizen - Membrane - video - 2016 Membrane – video – 2016

In een video (Membrane – 2016) zie je de rug van een vrouw. Het model beweegt niet en het camerastandpunt is vast. Tussen de schouderbladen zit een vreemde plooi en de huid beweegt zachtjes. Af en toe rilt de vrouw door de voortdurende beproeving die ze ondergaat. Je rilt onwillekeurig mee.

Ook hier een zoeken naar grenzen. Een…

View original post 143 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s